top of page
  • Szerző képeSzász Brigi

Itt a tavasz! Mit adjak a kisbabámra?

Tavaszra öltöztetni a legkisebbeket kihívást jelenthet, mivel az időjárás változékony. Íme néhány dolog, amelyekre érdemes odafigyelned, mielőtt sétálni indultok:



1. Réteges öltözködés

-Alapréteg: Válassz természetes anyagból készült ruhákat, amik gond nélkül érintkezhetnek a babád érzékeny bőrével. A legjobb választás a GOTS minősítésű biopamut. Tudtad, hogy a ZipZapGo SzupeRugik és body-k mind minősített biopamutból készülnek?




- Köztes réteg: Egy könnyű pulóver vagy kardigán, amely szükség esetén könnyen fel- vagy levehető.

- Külső réteg: Vízálló, de lélegző anyagból készült kabát vagy overall, ami védelmet nyújt a szél és eső ellen.



2. Időjárásnak megfelelő kiegészítők

- Napos, de hűvös napokon: Vékony sapka, amely védelmet nyújt a napfénynek kitett részeknek is. Nyakba elég egy kiskendő is.

- Szeles, hűvösebb napokon: Melegebb sapka, sál és akár kesztyű is. Jól jöhet még a babakocsiban egy plusz pléd vagy bundazsák.



3. Cserélhető rétegek

- Legyen mindig nálad egy extra réteg, ha az időjárás hirtelen változna, vagy ‘baleset’ történne.

- Könnyen cserélhető pelenka és kényelmes cipő vagy cipzáras bakancs is jól jöhet. 


4. UV védelem

- Még tavasszal is fontos gondoskodni a bőr védelméről, különösen a déli órákban. Használj UV-védelmet nyújtó ruházatot, babakocsi árnyékolókat, vagy egy éves kor fölött napvédő krémet az érzékeny bőrre.



5. Szín és minta

- Válassz vidám, tavaszias színeket és mintákat, amelyek felvidítják a napot - kedvencünk a tavaszi kimonós minta.




6. Kényelem és mozgás

- A ruházat legyen kényelmes és ne korlátozza a gyermek mozgását. Elasztikus derékrész, széles nyakkivágás és rugalmas anyagok előnyben részesítendők. Ezért is van minden ZipZapGo ruhácskában 8% rugalmas elasztán is.



A sok réteg feladása nem könnyű feladat, de kipróbálhatod, mennyire köti le a kicsi figyelmét a pelenkázóasztal fölé helyezett körforgó, kontrasztos könyv oldalt helyezve, vagy ha énekelsz-bolondozol a picurral a mutatvány közben.

bottom of page